3453
درخواست های دولتی مکرر برای حذف اپ های خاص در اپ استور از اپل

شرکت اپل یکی از برندهای مطرح تولیدکننده سخت افزارهای همراه است که تاکنون توانسته عملکرد خوبی از خود نشان دهد و به یک برند برجسته در صنعت فناوری تبدیل شود. تا به حال نیز محصولات متعددی از این کمپانی مشاهده شد.

امروزه با پیشرفت روز افزون استفاده کردن از اپلیکیشن های مختلف باعث شده است که این بخش از فناوری نسبت به گذشته کاربردهای جدیدتری را پیدا کند. تقریبا همگان بر این باورند که اپلیکیشن ها، امروز این توانایی را دارند که فرهنگ و سیاست و همچنین روش زندگی کردن مردم را در بخش های مختلف جهان مورد تاثیر خود قرار دارند. از طرفی شرکت های ارائه کننده سیستم عامل نیز برای راضی نگه داشتن کاربران خود همواره یک فروشگاه از اپلیکیشن های پشتیبانی شده را داشته اند. این موضوع می تواند برای شرکت ها مفید و مضر باشد، چرا که ارائه یک اپلیکیشن در یک سرویس شخصی به معنی پذیرش مسئولیت های آن است.

اخیرا اپل در این زمینه آمار جالبی را ارئه کرده است که خواندن آن خارج از لطف نمی تواند باشد. اپل اعلام کرده است که در بازه زمانی 10 تیر 97 تا 10 دی 97، حدود 80 درخواست دولتی از 11 کشور جهان دریافت کرده است که خواستار حذف حدود 634 اپلیکیشن از اپ استور بوده اند. البته که این شرکت هیچ اشاره ای به نام این اپلیکیشن ها نکرده، ولی اعلام کرده است که اکثر درخواست های رسیده از سمت دولت ها، ترتیب اثر داده شده است. با نگاه کردن به جزئیات این آمار می توان متوجه شد که چه موضوعاتی برای دولت های مختلف مورد اهمیت بوده است.

درخواست های دولتی مکرر برای حذف اپ های خاص در اپ استور از اپل

3453

در صدر جدول درخواست حذف اپلیکیشن ها، چین با 56 درخواست حضور دارد. همچنین گفته می شود که درصد عمده این درخواست ها به دولت های شرقی مربوط می شود. به صورت که شرقی ها، 626 عدد از این درخواست ها را ثبت کرده بودند که البته اپ استور با 517 عدد از آن ها موافقت کرده است. گفتنی است که درصد عمده ای از این اپلیکیشن ها دارای محتوای غیراخلاقی یا تشویق ‌کننده‌ قمار بوده اند. همچنین اندک درخواست های ثبت شده از سمت کشورهای دیگر نیز به دلیل نقض حریم خصوصی و کپی رایت بوده است.

البته این آمارهای جدید یک نکته امیدوار کننده را نیز به همراه داشته اند. براساس اعلام شرکت اپل، درخواست های دولتی برای دسترسی پیدا کردن به دیتاهای کاربران در نیمه دوم سال 2018 با کاهش همراه بوده است. چرا که در نیمه اول این سال، 32.342 درخواست دولتی برای این منظور به دست اپل رسیده بود که این عدد در نیمه دوم به عدد 29183 رسیده است. هر چند هنوز این میزان درخواست برای دسترسی پیدا کردن به داده های کاربران بسیار بالا است، اما سیر نزولی آن می تواند امیدوارکننده تلقی شود.

با این تفاسیر اپل با حجم انبوهی از درخواست های دولتی مواجه است که باید پاسخگو آن باشد و نمی تواند بی تفاوت از کنار آن عبور کند. بعید به نظر می رسد این حجم بالا درخواست ها بدون پاسخ گذاشته شود.

اپل یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینهٔ طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی و نرم‌افزار کامپیوتر فعالیت می‌کند. این شرکت ابتدا با نام شرکت کامپیوتری اپل (.Apple Computer Inc) در شهر کوپرتینو در ایالت کالیفورنیا، واقع در دره سیلیکون کشور آمریکا تأسیس شد. این شرکت در دههٔ هفتاد میلادی با معرفی ریزرایانه‌های اپل I، اپل II، اپل III و پس از آن مکینتاش به بازار به آغاز و گسترش نوعی رایانه شخصی کمک فراوانی نمود.

اپل معمولاً به تولید سخت‌افزارهای نوین و دارای طراحی صحیح معروف است. از محصولات سخت‌افزاری این شرکت می‌توان آیپد، آی‌مک، مک بوک و آی پاد و آیفون و اپل واچ و اپل تی وی را نام برد. همچنین این شرکت در زمینهٔ تولید نرم‌افزار هم فعالیت دارد. نرم‌افزارهای آی‌تونز، آی‌لایف، آی ورک و سیستم‌عامل مورد استفاده در رایانه‌های این شرکت مک اواس ده نیز نمونه‌هایی از فعالیت نرم‌افزاری این شرکت هستند.

منبع