بررسی تلفن هوشمند آنر ویو 20
گوشی آنر ویو 20 متشکل از انواع ویژگیهای جذاب همچون طراحی زیبای بدون حاشیه، دوربین با کیفیت 48 مگاپیکسلی و پردازنده قدرتمند، و در عین حال با قیمتی بسیار مناسب است. امروزه بازار گوشیهای تلفن همراه هوشمند با فراز و نشیبهای بسیاری همراه است. با کاهش نوآوریها و خلاقیت شرکتها، تمایل بسیاری از افراد به خرید گوشیهای نو کمتر شده؛ و کاربران ترجیح میدهند که بجای صرف مبالغ بالا برای خرید گوشی تلفن جدیدی که با نمونه قبلی آن تفاوت چندان محسوسی ندارد، به استفاده از تلفن همراه کنونی خود ادامه دهند.
در این میان شرکتهای چینی روند متفاوتی را در پیش گرفتهاند. این شرکتها بجای تعریف مبالغ گزاف برای گوشیهای همراه، که البته بدلیل انواع امکانات و ویژگیهای جالب توجه ارائه شده در گوشی است؛ سیاست تعریف مبالغ بسیار پایینتر و در عین حال فراهم آوردن تجربهای مشابه با تجربه استفاده از گوشیهای گران قیمت، برای مصرف کننده، را اتخاذ کردهاند.
چینیها در محصولات اقتصادی خود که پرچم داران این صنعت محسوب میشوند، همچون وان پلاس 6T، شیائومی می8، آنر مجیک 2 و آنر ویو 20، انواع امکانات منحصر به فرد مشابه با محصولات پرقدرت این صنعت، را در کنار قیمت بسیار مناسب تر، ارائه میدهند؛ که طبیعتا همین مساله باعث محبوبیت و فروش بسیار خوب این گوشیهای تلفن همراه میگردد.
دلیل شباهتهای بسیاری که در محصولات آنر و هواوی موبایل دیده میشود این است که هردوی آنها زیرمجموعه کمپانی بزرگ هواوی هستند. جدیدترین پرچم دار آنر، ویو 20 بوده که بدلیل برخورداری از ویژگیهای تحسین برانگیزی در بخشهای طراحی و فناوری همچون نمایشگر تمام صفحه، دوربین 48 مگا پیکسلی، پردازنده قدرتمند و باتری قابل قبول، و بدنه شیشهای براق، میتوان آن را برترین محصول آنر تا به امروز دانست.
در این مقاله به بررسی مشخصات ظاهری و فنی آنر ویو 20 میپردازیم. برای این منظور در ادامه با ما همراه باشید.
طراحی آنر ویو 20
امروزه استفاده از گوشیهای فلزی تقریبا منسوخ شده و شرکتهای سازنده ترجیح میدهند که از پنلهای شیشهای بجای فلز برای محصولات خود استفاده کنند؛ تا بدین صورت تجربه استفاده از محصولی به روز و پر زرق و برق را برای کاربر به ارمغان بیاورند. آگاهی شرکتهای تولید کننده نسبت به این موضوع تا حدی زیاد و فراگیر شده که کمپانیها حتی برای محصولات میان رده خود نیز از این نوع طراحی بهره میگیرند.
کمپانیهای سازنده تلفن همراه برای اینکه در تولید محصولات خود نوآوری به خرج داده و مشتریان بیشتری جذب کنند، در کنار استفاده از شیشه برای بدنه گوشیهای همراه تغییراتی را نیز در طراحی آنها اعمال میکنند. ایجاد انحنا در بدنه و استفاده از پوشش هایی با رنگها و بافتهای متنوع، از جمله این تلاشها است. آنر نیز از همین مسیر تبعیت میکند.
گوشی آنر ویو 20 در پنج رنگ آبی، مشکی، آبی فانتوم، قرمز فانتوم و قرمز، ارائه میشود. هر یک از این رنگها با بافت خاص و جالب توجهی همراهند. طراحی بافت پشت بدنه این گوشی به شکل الگوهای V شکل است. هنگامی که گوشی را حرکت میدهید، این الگوها به سمت لوگوی HONOR حرکت میکنند. این خلاقیت شرکت آنر در کنار اعطای زیبایی به این گوشی، نام این شرکت را نیز به خوبی برجسته میکند.
نمایشگر آنر ویو 6.4 اینچ اندازه داشته و گوشههای آن برای زیباتر شدن محصول، گرد طراحی شده است. همچنین نسبت صفحه نمایش این گوشی به کل اندازه روبروی آن 85.7 درصد بوده که علی رغم فاصله زیاد تا بهترین رقم ثبت شده برای گوشی موبایل، برای این برند مقدار قابل قبولی است. البته درصورتی که حاشیه لبه پایین این گوشی کمی کمتر اتخاذ میشد، این رقم حتی به بیشتر از این مقدار نیز افزایش مییافت؛ زیرا نمایشگر ویو 20 از قسمت بالا و اطراف تنها چند دهم میلی متر با لبههای دستگاه فاصله دارند.
کمپانی آنر در طراحی ویو 20 نهایت سعی خود را به کار گرفته تا از هیچ یک از تغییرات دنیای اخیر تلفنهای همراه، دور نماید. عدم استفاده از بریدگی در نمایشگر نیز یکی از این موارد است. امروزه شاهد خلاقیتهای کمپانیهای سازنده گوشی در استفاده حداکثری از تمامی صفحه نمایش، هستیم. ایجاد حفره دوربین سلفی درون نمایشگر را میتوان یکی از پرکاربردترین تلاشهای کمپانیها در این زمینه دانست. آنر ویو 20 نیز از این ظاهر بهره میبرد.
در گوشه سمت چپ نمایشگر آنر ویو 20 یک حفره 4.5 میلی متری قرار دارد. این حفره در عین حال که باعث حداکثر استفاده از نمایشگر شده، اما دارای نواقصی نیز است. نخستین چیزی که با تماشای حفره دوربین سلفی این گوشی چشم را کمی آزار میدهد این است که این حفره با انحنای گوشه نمایشگر، هم مرکز نیست. علاوه بر آن اگر کمی بیشتر به این روزنه دقت کنیم، هالهای را در اطراف آن میبینیم. البته خود شرکت آنر حضور این هاله را یک اتفاق تعمدی برای کاهش تاثیر نور نمایشگر بر روی دوربین، عنوان میکند.
در پنل پشت آنر ویو 20، دوربین 48 مگاپیکسلی، حسگر TOF و فلش LED با برجستگی ناچیز و به صورت افقی در کنار یکدیگر تعبیه شده است. همچنین حسگر اثر انگشت نیز در میانه بالایی پنل پشتی و در جایی قرار داده شده است که دسترسی به آن به هنگام در دست گرفتن گوشی، بسیار ساده باشد.
در لبه بالای آنر ویو 20 ، جک 3.5 میلی متری هدفون، میکروفون حذف نویز و ماژول IR Blaster ، و در لبه پایین اسپیکر و پورت USB-C قرار داده شده است. همچنین کلید پاور و کنترل صدا در سمت راست و درگاه سیم کارت در سمت چپ این گوشی به کار گرفته شدهاند.
صفحه نمایش آنر ویو 20
امروزه شاهد تمایل شرکتها به استفاده از پنلهای اولد برای نمایشگر گوشیها هستیم. اما آنر برای گوشی رده بالای خود ویو 20 چنین تصمیمی را اتخاذ نکرده است. صفحه نمایش این گوشی از نوع LCD بوده که رزولوشن تصویر در آن 1080×2010 است. همچنین همانطور که گفته شد یک حفره 4.5 میلی متری در گوشه بالای این نمایشگر ایجاد شده است.
نمایشگر آنر ویو 20 از محتوای HDR پشتیبانی نمیکند. با این حال به نظر میرسد این مساله خللی را در عملکرد این گوشی در نمایش رنگها وارد نکرده است؛ زیرا این نمایشگر از محدوده رنگی گستردهای پشتیبانی میکند. درصورتی که از زوایای مختلف به صفحه نمایش آنر ویو 20 نگاه کنیم، کاهش روشنایی زیادی به چشم نمیخورد که این مساله یکی از محاسن بزرگ این گوشی محسوب میشود.
در صورتی که نور آنر ویو 20 را بر روی صد درصد قرار دهید، روشنایی آن به حدود 495 نیت میرسد. این درحالی است که گوشیهای پرچم دار با صفحات نمایش اولد هنگامی که درصد نور را بر روی پنجاه درصد قرار دهید، حدودا دوبرابر این مقدار روشنایی را تولید میکنند. همچنین در صورتی که روشنایی 100 درصد را اتخاذ کرده و تصویری کاملا سفید را بر روی صفحه نمایش قرار دهیم، هاله کم رنگ خاکستری در اطراف روزنه دوربین سلفی قرار داده شده بر روی نمایشگر دیده میشود، که البته مساله آزاردهندهای نیست.
برای نمایشگر آنر ویو 20 حالتهای مختلفی در نظر گرفته شده است. درصورتی که حالت Vivid را انتخاب کنید، 97.3 درصد فضای رنگی DCI P3 پوشش داده میشود. همچنین در این حالت رنگ سفید به سردی نزدیک است. این درحالی است که در حالت Normal رنگها به صورت طبیعی تری جلوه میکنند. همچنین درصورتی که این حالت را انتخاب کنید، 96.7 درصد از فضای رنگی sRGB پوشش داده میشود.
یکی از ایراداتی که میتوان به نمایشگر آنر ویو 20 گرفت ضعف عملکرد این گوشی در نمایش دقت رنگ است. البته شاید این ضعف به تنهایی چندان به چشم نیاید ولی وقتی آن را با پرچم داران خود کمپانی هواوی و سایر کمپانیها مقایسه میکنیم، میبینیم که آنر ویو 20 در این زمینه چندان خوب عمل نکرده است. کمترین خطای این نمایشگر در حالت Nomal و فضای رنگی sRGB بوده و مقدار آن برابر 4.1 است. این درحالی است که در سایر پرچم داران در دقیقترین حالت عموما خطای رنگی کمتر از 3 را شاهد هستیم.
اسپیکر آنر ویو 20
در آنر ویو 20 بدلیل نوع طراحی آن، خروجی صدا بر عهده اسپیکر تک کاناله قرار گرفته در لبه پایینی و کنار پورت USB-C است. طبعا انتظار نداریم که بلندی و شفافیت صدای اسپیکر این گوشی به پای گوشیهای با اسپیکر استریو برسد، اما در حالت کلی رضایت بخش است. البته به این مساله هم باید اشاره کنیم که محل جایگیری این اسپیکر چندان مناسب نیست؛ زیرا احتمال اینکه انگشت کاربر به هنگام استفاده از آنر ویو 20 به حالت افقی، بر روی آن قرار گرفته و صدا را کاهش دهد، زیاد است.
دوربین آنر ویو 20
کمپانی آنر عمده تمرکز خود را برای ویو 20 برای جلب نظر مخاطبین بر روی دوربین آن قرار داده است. این گوشی یکی از نخستین گوشیهای هوشمندی به حساب میآید که در پس لنز آن با دیافراگم f/1.8، حسگر 48 مگاپیکسلی IMX586 ساخته سونی قرار گرفته است.
حسگر IMX586 با ابعاد 1/2 اینچ از جمله بزرگترین نمونههای موجود برای گوشی است. این حسگر امکان عکاسی با حساسیت زیاد را فراهم میکند. دلیل آن هم برخورداری از آرایه فیلتر رنگ Quad Bayer است. عکاسی با این گوشی در شب با نویز بسیار پایین صورت میگیرد. آنر ویو 20 به لطف این ابعاد بزرگ IMX586 قادر است 48،000،000 پیکسل به سایز 0.8 میکرومتر را درون حسگر خود جای دهد.
امروزه رایج است که کمپانیها برای گوشیهای هوشمند خود از دوربینهای دوگانه یا سه گانه با فاصلههای کانونی متفاوت استفاده کرده تا تصاویر پرتره و عکسهای واید را خلق کنند و همچنین به زوم اپتیکال دست یابند؛ اما آنر ویو 20 از این طراحی بهره نبرده است. در این گوشی در کنار دوربین از حسگر TOF استفاده شده است. ماژول TOF کاربردهای متنوعی دارد که برخی از آنها عبارتند از اسکن مدل سه بعدی اجسام، پیگیری حرکت بدون هیچ گونه تاخیر و تشخیص عمق جسم. فرایند خلق مدل سه بعدی توسط این حسگر با تاباندن پرتوهای مادون قرمز صورت میگیرد.
در آنر ویو رزولوشنهای متفاوتی برای عکاسی در نظر گرفته شده است؛ اما در این بین گزینههای 12 مگاپیکسل، 48 مگا پیکسل و 48 مگاپیکسل با AI Ultra Clarity بیش از همه جذابیت دارند. حالت 12 مگاپیکسلی در بیشتر کاربریها بهترین تصویر را بدست میدهد. دلیل آن هم جزئیات مناسب و گستره رنگی خوب تصاویر است که به لطف فیلتر Quad Bayer بدست میآید. این حسگر برای ثبت تصاویر 48 مگاپیکسلی نتایج تقریبی را به دست میدهد. به همین دلیل است که عکس هایی که در این حالت گرفته شده اند عموما جزئیات کمتری نسبت به تصاویر ثبت شده با حالت 12 مگاپیکسلی دارند.
حالتی که به صورت پیش فرض فعال است، حالت AI بوده، که قادر است معیارهای عکاسی را بسته به نوع سوژه تغییر دهد. در صورتی که در شرایط نور مناسب در حالت AI Ultra Clarity عکاسی کنید، میبینید که عکسها عاری از هرگونه کنتراستی بوده و میتوانید به مدد رزولوشن 48 مگاپیکسلی بزرگنمایی مناسبی را از تصاویر بدون اینکه جزئیات زیادی را از دست بدهید، بدست آورید. نکته مهم در استفاده از این حالت این است که ثبت هر عکس 4 ثانیه به طول میانجامد. به همین دلیل تنها در موقعیتهای خاصی میتوان از آن استفاده کرد؛ از جمله در طول روز و نور مناسب، و به هنگام تصویر برداری از سوژههای ثابت.
آنر ویو 20 در ثبت تصاویر به هنگام شب نیز بسیار هنرمندانه عمل میکند. دوربین این گوشی به صورت طولانی نوردهی کرده و و مجهز به لرزش گیر تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی یا AIS است. برخورداری از این شرایط باعث میشود که در شب و با فعال سازی حالت Night Mode، دوربین مرز بین منبع نور و تاریکی را به خوبی تشخیص داده و سطح نویز تصاویر بسیار کاهش یابد.
می رسیم به کاربرد پر طرفدار این روزهای گوشیهای هوشمند برای کاربران یعنی ثبت تصاویر سلفی. همانطور که گفته شد، آنر ویو 20 از یک حفره 4.5 میلی متری با لنز f/2.0 در داخل نمایشگر خود بهره میبرد. در دوربین سلفی این گوشی از فوکوس ثابت استفاده شده است؛ از این رو اگر میخواهید تصاویری با جزئیات و وضوح مناسب خلق کنید، باید آن را در فاصله مناسبی نگه دارید.
نکته آخر نیز درباره دوربین ویو 20 کیفیت فیلم برداری آن است. این گوشی در بهترین حالت، رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه را بدست میدهد.
نرم افزار آنر ویو 20
در آنر ویو 20 به صورت پیش فرض اندروید 9 قرار داشته و با رابط کاربری Magic UI 2.0 ارائه میشود. نسخه اول این رابط کاربری پیش از این توسط چینیها تنها بر روی گوشی آنر مجیک به کار گرفته شده بود و استفاده از EMUI گستردگی بسیار بیشتری داشت. چیزی که با مقایسه بین این دو رابط کاربری به چشم میخورد، شباهت زیاد آنها به یکدیگر است؛ به طوری که محسوسترین بخش تفاوتشان به تغییرات جزئی در پوسته و آیکونها باز میگردد. البته شرکت سازنده از تغییر هرچه بیشتر این دورابط کاربری از یکدیگر با گذر زمان خبر داده، و مدعی است که تمرکز رابط کاربری گوشیهای آنر بر روی نسل جوان خواهد بود.
چینیها در رابط کاربری Magic UI راه آیفون را در پیش گرفتهاند. عدم به کار گیری منوی اپلیکیشن، قابلیت جستجوی مشابه اسپات لایت، انیمیشن ثبت اسکرین شات، منوی اشتراک گذاری و دسترسی به میان برها در لاک اسکرین بوسیله سوایپ از پایین صفحه، همگی گواهی بر این موضوع میباشند. در حالت کلی باید بگوییم که رابط کاربری آنر ویو 20 با قابلیتهای گوناگون و سرعت زیاد در کنار عدم حضور لگ، تجربه لذت بخشی را برای کاربر به ارمغان میآورد.
پردازنده و عملکرد
در گوشی آنر ویو 20 از کرین 980 استفاده شده است. این پردازنده پیش از این نیز در گوشیهای میت 20 هواوی و آنر مجیک 2 استفاده شده بود. این پردازنده قدرتمند از هسته پردازشی خود به صورت سه کلاستر استفاده میکند؛ یک کلاستر 2 هستهای برای کاربریهای توربو در بازههای کوتاه، یک کلاستر 2 هستهای برای عملکرد سنگین و در طول بازههای طولانی، و یک کلاستر 4 هستهای برای استفادههای روزمره. کرین 980 که عنوان نخستین پردازنده موبایل با لیتوگرافی 7 نانومتری را بر دوش میکشد، علاوه بر برخورداری از CPU قدرتمند، از واحد پردازش گرافیکی جدیدی تحت عنوان Mali G76MP10 بهره میبرد.
گوشی آنر ویو 20 از نظر حافظه داخلی و رم در سه نسخه وارد بازار شده است؛ نسخه هایی با حافظه ذخیره سازی داخلی 6/128، 8/128 و 8/256. نکته قابل تامل این است که در این گوشی هیچ گونه درگاهی برای ارتقای حافظه به کمک کارتهای حافظه جانبی تعبیه نشده است؛ که البته با وجود حافظه داخلی قابل قبول آن، نیازی به حافظه جانبی دیده نمیشود.
یکی از ویژگیهای مهمی که در بحث سخت افزار آنر ویو 20 دیده میشود و البته به یکی از نکات مورد توجه آنر نیز تبدیل شده است، سیستم خنک کننده مایع است. لولههای این سیستم به صورت S شکل تعبیه شده و با گذر از پردازنده، باتری، حسگر دوربین، تراشه شارژ و حسگر TOF باعث خنک شدن این بخشها میگردد. تلاش آنر برای خنک کردن پرچم دار جدیدش به همینجا ختم نمیشود. در این گوشی از الگوریتم هوش مصنوعی خاصی استفاده میگردد. این هوش مصنوعی وظیفه دارد که مشکلات مربوط به داغ شدن گوشی را جستجو کرده و آنها را بیابد تا با تخصیص خودکار منابع، دمای دستگاه را در یک حد متعادل نگه دارد.
ویژگی دیگر آنر ویو 20 بهره مندی از ماژول GPS با فرکانس دوگانه است. این ماژول که بهبود موقعیت یابی را به دنبال دارد، در مناطقی که در آن تراکم شهری بالا بوده و سیگنالهای GPS ضعیف هستند بسیار پرکاربرد است.
مهندسین آنر برای پذیرش سیگنال قویتر در ویو 20 آنتن سه گانه وای فای را در این گوشی به کار بردهاند. منظور از این ترکیب این است که علاوه بر دو آنتن موجود در دو طرف بخش بالایی گوشی، یک آنتن دیگر نیز در طرف دیگر پنل شیشهای پشت آنر ویو 20 مورد استفاده قرار گرفته است. این چنین جایگذاری باعث میشود که در صورتی که دست کاربر، دو آنتن قرار گرفته در بالای گوشی را مسدود کند، آنتن سوم باعث بهبود پذیرش سیگنال وای فای شود.
باتری آنر ویو 20
در آنر ویو 20 از باتری 4000 میلی آمپری ساعتی استفاده شده است. ترکیب این باتری با پردازنده کرین 980 نشانگر این است که با یک گوشی هوشمند با شارژدهی مناسب طرف هستیم. شرکت سازنده معتقد است که میتوان با یک بار شارژ کردن این گوشی 130 ساعت موسیقی و 15 ساعت فیلم پخش کرده و 25 ساعت تماس 3G برقرار کرد. به گفته آنر: “دوران اضطراب به خاطر هشدار رو به اتمام بودن شارژ باتری به سر رسیده است. “
در صورتی که در آنر ویو 20 خروجی صدای اسپیکر را قطع و همه اتصالهای بی سیم را غیر فعال کنید، و در عین حال به پخش یک ویدیو با آن بپردازید، این گوشی به مدت 14 ساعت و 17 دقیقه دوام میآورد. این مدت زمان نگه داری باتری، ویو 20 را به رقیب خوبی برای گلکسی نوت 9 و آیفون 10 تبدیل میکند. شارژر این گوشی از نوع 22.5 وات ساعت است که میتواند در مدت زمان 30 دقیقه، 59 درصد از باتری را پر کند.
در حالت کلی اگر بخواهید با آنر ویو 20 به استفادههای روزمرهای چون وب گردی، گوش دادن به موسیقی در مدت زمان زیاد، عکاسی و بازی کردن گاه و بیگاه، و تماشای ویدیو بپردازید، یک بار شارژ باتری آن میتواند بیش از یک روز با شما همراه باشد. علاوه بر آن میتوانید برخی از اپلیکیشنها را در منوی تنظیمات باتری، محدود کنید، تا مصرف انرژی این گوشی بهینهتر شود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی مشخصات ظاهری و عملکردی آنر ویو 20 پرداختیم. این گوشی که عنوان بهترین محصول کمپانی آنر را تا به امروز یدک میکشد؛ یکی از اولین گوشیهای هوشمندی است که در آن از زبان طراحی جدید برای عدم ایجاد بریدگی در نمایشگر، یعنی ایجاد یک حفره در دل آن، بهره میبرد. برخورداری این گوشی از دوربین توانمند 48 مگاپیکسلی و پردازنده قدرتمند کرین 980، در کنار شارژدهی طولانی مدت باتری و طراحی زیبای بدنه، همگی دست در دست هم داده تا آنر ویو 20 به یکی از پرچم داران دوست داشتنی موجود در بازار گوشیهای با قیمت مناسب، تبدیل گردد. در این گوشی از رابط کاربری Magic UI استفاده شده است. این رابط اگرچه که عملکرد سریع و روانی را بدست میدهد اما بسیار مشابه رابط کاربری آیفون است. میتوان یکی از مهمترین رقبای آنر ویو 20 را یکی از محصولات هم ملیتی آن یعنی وان پلاس 6T دانست.