اینترنت طبقاتی
در این چندماه اخیر کشور شاهد قطع کامل و یا عدم دسترسی به اپلیکیشن های محبوب و پرکاربرد بوده است.
گفت آن یار کز او گشت سردار بلند
جرمش این بود که اسرار هویدا می کرد
و به صورت کلی و بدون حتئ ذره ای تحقیق و بررسی که آیا در زندگی روزمره و کسب کار مردم چه تأثیراتی خواهد داشت اقدام به فیلتر کردن این اپلیکیشن ها و پیام رسان های بین المللی کرده است و بعد از چند ماه شاهد اجرایی شدن اینترنت طبقاتی هستیم که هر شخص بنا به تخصص و ضروریات خود دسترسی به اینترنت را دارا باشد.
وزارت ارتباطات با همکاری اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت در همکاری نزدیک به صورت کامل تر و دقیق تر کلیه فعالیت های افراد را بررسی و آنالیز میکند.
امروز 4 بهمن ماه 1401 خبری منتشر شد که مبنی بر اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاه ها که اینترنت برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها باز و در دسترس قرار میگیرد.
حال باید دید چه افراد و اشخاص دیگری قابلیت دسترسی به اینترنت بدون فیلتر را خواهند داشت یکی از تبعات محدود کردن اینترنت استفاده وسیع مردم از vpn ها و فیلتر شکن های نا امن است که باعث می شود هم هزینه زندگی بالاتر برود با خرید فیلترشکن ها وی پی ان ها هم احتمال هک شدن حساب های کاربری و کیف های پولشان بالاتر برود.
در مرحله بعد مردم روی میاورند به تکنولوژی هایی نظیر استار لینک اینترنت پر سرعت و بدون محدودیت که قطعأ تکنولوژی هایی نظیر Starlink در نسل های بعدی بدون نیاز به تجهیزات سخت افزاری قابل ملاحظه ای در گوشی ها و لپ تاپ ها به سرعت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.حال باید دید با وجود خالی بودن میدان از اپلیکیشن های محبوب و پر کاربرد بین المللی همتایان و رقبای ورژن داخلی آن که غالبأ نسخه کپی برابر اصل میباشند چه کارنامه ای از خود به جا خواهند گذاشت.آیا مردم به آن ها اطمینان خواهند کرد و یا سرنوشتی مانند موتور جستجوی یوز خواهند داشت.